Τα πλεονεκτήματα της κολύμβησης για το παιδί...








Τα περισσότερα παιδιά τρελαίνονται για το νερό, γι’ αυτό η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που συνήθως προτιμούν και δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να τα ενθαρρύνουμε να ενασχοληθούν με αυτό. Το έχουν στο μυαλό τους σαν μια ευχάριστη δραστηριότητα που έχει να κάνει με το παιχνίδι. Εκτός του ότι αρέσει στα παιδιά, η κολύμβηση προσφέρει ένα σωρό πλεονεκτήματα τα οποία αξίζει να αναλογιστούμε πριν ενθαρρύνουμε το παιδί να ξεκινήσει ένα άθλημα.
Τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η κολύμβηση στο παιδί είναι τα εξής:
  • Το να μάθει ένα παιδί να κολυμπάει σωστά και όχι απλά να «επιπλέει» είναι πολύ σημαντικό στοιχείο που βοηθάει στην ασφάλειά του. Ίσως αυτή η γνώση κάποια στιγμή να αποδειχθεί σωτήρια για το ίδιο ή για κάποιον άλλον που πιθανώς να χρειαστεί την βοήθειά του.
  • Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την γυμναστική και την ψυχαγωγία, ό,τι χρειάζεται δηλαδή ένα παιδί.
  • Όπως συμβαίνει και με τα άλλα αθλήματα, το παιδί μαθαίνει να πειθαρχεί στους κανόνες και τα όρια που βάζει ο προπονητής, κοινωνικοποιείται και ανακαλύπτει τις δυνατότητές του.
  • Είναι γνωστά τα ευεργετικά αποτελέσματα που φέρνει η επαφή με το νερό, είτε είναι θάλασσα είτε είναι πισίνα. Τα παιδιά χαλαρώνουν και παράλληλα εκτονώνουν την ενέργειά τους με τον καλύτερο τρόπο.
Εκτός όμως από τα παραπάνω, υπάρχουν και τα πλεονεκτήματα που κερδίζει ο οργανισμός:
  • Η κολύμβηση γυμνάζει όλο το σώμα καθώς στην άσκηση συμμετέχουν όλες οι μυϊκές ομάδες του οργανισμού.
  • Αυξάνει την άμυνα του οργανισμού. Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που ασχολούνται με την κολύμβηση, δεν αρρωσταίνουν τόσο εύκολα από εποχικές ασθένειες.
  • Επηρεάζει θετικά τη λειτουργία της καρδιάς, το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό σύστημα του οργανισμού.
Βοηθάει σε ορθοπεδικές παθήσεις όπως κύφωση, σκολίωση κλπ.


από την Σωτηρία Μεσσήνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου