Θεματική Ενότητα 25ης Μαρτίου


Ανάλυση δραστηριοτήτων και εποπτικό υλικό για την θεματική ενότητα της 25ης Μαρτίου .



Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων που έγιναν στο σχολείο για την επεξεργασία του παραμυθιού της Ευγενίας Φακίνου, «Τά Ελληνάκια», σας προτείνουμε κάποιες επιπρόσθετες για το σπίτι.



  • Αρχικά, στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=9QGdGJCfyBI θα μπορέσετε να ακούσετε μαζί με τα παιδιά σας την αφήγηση του παραμυθιού.
  • Δείξτε στα παιδιά σας εργόχειρα και κεντήματα εάν έχετε και προσπαθήστε να εξηγήσετε στα παιδιά τις έννοιες μοτίβο και συμμετρία. (Σε περίπτωση που δεν έχετε μπορείτε να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, θα βρείτε σίγουρα πολλά.)
  • Δώστε στα παιδιά τις ασπρόμαυρες εικόνες από το παραμύθι που σας επισυνάπτουμε στο        e-mail που σας στείλαμε  , με τίτλο «ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ_ζωγραφική»: και με ξυλομπογιές ας χρωματίσουν τα κεντήματα που ήδη υπάρχουν αποτυπωμένα, προσθέτωντας γύρω γύρω επαναλαμβανόμενα σχέδια, μοτίβα, αυτοσχεδιάζοντας και χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικές τεχνικές.



















  • Στη συνέχεια φτιάξτε επιπλέον κεντήματα εκτυπώνοντας τα σχέδια που αρέσουν στα       παιδιά ,ζωγραφίζοντας, κόβοντας και κολλώντας τα σε χάρτινα ή πλαστικά πιάτα μιας χρήσης όπως φαίνονται στις εικόνες που επίσης θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρεία pdf, με τίτλο «Μοτίβα κεντήματος»
  • Παίξτε- δραματοποιήστε το παραμύθι με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας! Φτιάξτε αυτοσχέδιες στολές και στήστε τον γάμο!
  • Φτιάξτε παράγωγες και σύνθετες λέξεις : ελληνάκια ,ελληνικός ,Ελλάδα, Ελλαδάρα, Έλληνας, Ελληνίδα,, ελληνικά, ελλαδικός, αρχαιοελληνικός, βορειοελλαδίτης, πανελλαδικός, πανελλήνιος, φιλέλληνας, ελληνοαγγλικός, ελληνοαλβανικός, ελληνοαμερικανικός κ.λ.π.
  • Παίξτε με λέξεις που τελειώνουν σε -ικός-ική -ικό και δηλώνουν καταγωγή πχ: ελληνικός, γερμανικός, τουρκικός ....
  •  Ταιριάξτε κάθε πολίτη με την πατρίδα του : Πού ζούν τα ελληνάκια; -Ελλάδα ,τα κινεζάκια-Κίνα ..κλπ. Μπορείτε να ανατρέξετε στον παρακάτω σύνδεσμο https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD


Σαν επέκταση της παραπάνω δραστηριότητας, βρείτε κάποιες από τις χώρες
αυτές στον παγκόσμιο χάρτη (μπορείτε και στον υπολογιστή εάν δεν έχετε
στο σπίτι σας) και προσπαθήστε να αντιγράψετε τα ονόματά τους.

  • Τέλος, τραγουδήστε μαζί με τα παιδιά τα παρακάτω επετειακά τραγούδια:



Είμαστε διαθέσιμοι για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειάζεστε.



Ευχαριστούμε για την συνεργασία ,

Η Διεύθυνση του Αριστοτελείου Νηπιαγωγείου .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου