Μαμά , Μπαμπά....ΒΑΡΙΕΜΑΙ!!


Πόσες φορές την ημέρα μπορεί να ακούσουν άραγε οι γονείς αυτή την φράση;
Θα ήταν ενδιαφέρον και μόνο απο περιέργεια να τις μετρήσουμε!!
 


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα παιδιά ακόμη και την ώρα που ασχολούνται με το αγαπημένο τους παιχνίδι μπορεί να βαρεθούν πολύ γρήγορα και η πρώτη τους διέξοδος , κυρίως όταν βρίσκονται στο σπίτι , είναι οι γονείς τους .
Μοιράζονται το συναίσθημά τους και κρέμονται απο τα χείλη της μαμάς ή του μπαμπά περιμένοντας να ακούσουν την πιο φοβερή και δημιουργική ιδέα που δεν μπόρεσαν να σκεφτούν απο μόνοι τους εκείνη την στιγμή ! 

Τί γίνεται όμως όταν και οι ίδιοι οι γονείς στερεύουν απο προτότυπες ιδέες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών; 


Μία όμορφη και εύκολη πρόταση για να σας βγάλει απο την δύσκολη θέση του φωτεινού παντογνώστη , είναι να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας το μαγικό βαζάκι που θα έχει τις απαντήσεις που ψάχνουν!

Το βαζάκι αυτό θα περιέχει χαρτάκια τα οποία θα κόψουν τα παιδιά και θα περιγράφουν διάφορες δραστηριότητες .
Ανοίγοντας το , το παιδί θα μπορέσει να επιλέξει ένα απο τα χαρτάκια και ότι αναγράφεται πάνω σε αυτό να είναι και η δραστηριότητα η οποία θα ακολουθήσει!

Η προετοιμασία για την δημιουργία της παραπάνω πρότασης μπορεί να γίνει μαζί με τα παιδιά σας και να γράψετε και μόνοι σας τα χαρτάκια με πράγματα που σας αρέσει να κάνετε μαζί και να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας .
Μπορείτε επίσης να στολίσετε το βαζάκι με κορδέλες ή να το ζωγραφισέτε ή ακόμη και να κόψετε εικόνες που σας αρέσουν απο περιοδικά και να δημιουργήσετε ένα κολάζ .

Ένας διασκεδαστικός , παιχνιδιάρικος και εύκολος τρόπος για να διαφοροποιήσετε τον τρόπο επιλογής δραστηριοτήτων των παιδιών κατά την παραμονή σας στο σπίτι  , που θα απολαύσετε σίγουρα και εσείς και τα παιδιά σας !!

Παρακάτω ένα δείγμα για τις καρτέλες που μπορείτε να βάλετε μέσα στο βαζάκι σας .
Μπορείτε να τις εκτυπώσετε εδώ:   https://makelife.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%84%CE%B1%CE%B9/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου